Persbericht: The Food Waste Scan

The Food Waste Scan The Food Waste Scan
03 december 2014

De Tool die helpt bij tegengaan van voedselverspilling
Adviesbureau The Foodprofessor uit Noordhoek (gem.Moerdijk)heeft een webapplicatie ontwikkeld die ziekenhuizen, zorginstellingen en productiebedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan kan een besparing van 15 tot 22 procent worden bereikt.

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Een groot deel van deze derving kan worden teruggedrongen als organisaties meer inzicht hebben in het productieproces en de distributie van de maaltijden. De Tool van The Foodprofessor kan daarbij een goed hulpmiddel zijn.

Via deze tool worden de gerechten in het systeem ingevoerd en worden de productiegegevens geregistreerd. Voor elke stap in het proces wordt per afdeling of locatie de derving vastgelegd. Met het ontstane inzicht is het eenvoudiger om een besparing op de totale voedingskosten te bewerkstelligen. Bovendien gaan de kosten voor de verwerking van het afval omlaag.

Afhankelijk van het soort voedingsproces die door de zorginstelling word gehanteerd kan The Food & Waste Scan het eerste jaar een besparing van 15 tot 22 procent opleveren. De Tool draagt bij aan een beter milieu en zorgt voor een imageverbetering van de zorginstelling. Een belangrijk voordeel is ook dat bij medewerkers en management het bewustzijn groeit dat voedselverspilling grotendeels kan worden voorkomen.

De Tool is op 2 december 2014 gelanceerd op het symposium Winst in Waste in Utrecht.

Meer informatie:
The FoodProfessor
Adrie Jongenelen
tel. 016 - 876 40 04
info@thefoodprofessor.nl
The Foodprofessor ondersteunt en begeleidt ziekenhuizen en zorginstellingen op het gebied van eten en drinken. 


Powered by JS Network Solutions