Ook Avoord (Het Anbarg) gaat werken met de Food & Waste Scan

08 mei 2015

The Food & Waste scan


Scan brengt oorzaken én oplossingen voedselverspilling in organisaties in kaart

Zorginstelling Avoord is een van de instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. Manager Welzijn Eefje Verschuuren van Avoord nam de Food & Waste Scan op 29 april 2015 officieel en met een klein feestelijk tintje in ontvangst.

Avoord - Het Anbarg Avoord is een van de 3 gelukkige instellingen die tijdens de beurs Zorgtotaal de Food & Waste Scan won. De zorginstelling gaat de Food & Waste Scan inzetten op haar locatie Het Anbarg in Eten Leur. De tool dient als ondersteuning in het project Van voedselverspilling naar een mooie maaltijd met veel Passie. Hiermee wil de zorginstelling de voedselverspilling terugdringen naar een voor iedereen acceptabel niveau. Hiervoor wordt binnen een jaar een nieuw, maar vooral duurzaam voedingsconcept ontwikkeld en geïntroduceerd.
Avoord is hiermee ook ver de tijd mee vooruit,en zal er met het gehele team van deze locatie met veel enthousiasme gaan werken met deze Scan.

Helder inzicht met een oplossing
De Food & Waste Scan is een initiatief van The Food Professor. Deze geavanceerde tool biedt organisaties volledig inzicht in hun voedingsconcept . Zo biedt de scan heldere stuurinformatie: op welke locaties en op welke momenten in het proces ontstaat waste? Daarnaast brengt de Food & Waste Scan haalbare, snel te realiseren oplossingen voor de mogelijke knelpunten in kaart. Met deze oplossingen kunnen organisaties:

  • hun voedingsorganisatie beter organiseren
  • tot wel 30% op uw voedingsbudget besparen
  • de kwaliteit van de geserveerde maaltijden verbeteren.

Samenwerking met CHEFS CULINAR
Avoord krijgt bij de Food & Waste Scan een jaar lang professionele ondersteuning van The Food Professor. Om de voedselverspilling binnen Avoord terug te dringen, werkt de Food Professor samen met CHEFS CULINAR, totaalleverancier van food-, non-food- en versproducten voor horeca, zorg en catering.

Start
In juni 2015 neemt Avoord de Food & Waste Scan officieel in gebruik. Dan start ook de begeleiding door The Food Professor: van nulmeting en het vaststellen van de belangrijkste oorzaken van voedselverspilling tot het implementeren van oplossingen.

Meer weten over de Food & Waste Scan?
Wilt u ook weten wat de Food & Waste Scan voor uw organisatie kan betekenen? Bel dan gerust (0168– 764004) of stuur een mailtje naar info@thefoodprofessor.nl Dan maken we snel een afspraak voor een oriënterend gesprek.

The FoodProfessor,
Adrie Jongenelen


Powered by JS Network Solutions