Persbericht: Green Deal Duurzame Zorg

Persbericht Green Deal Persbericht Green Deal
28 oktober 2015

27-10-2015 | Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Daardoor is er veel winst te behalen. Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 54 partijen, waaronder ConsumerView en The Food Professor, dinsdag 27 oktober de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten.

Milieu Platform Zorgsector is de initiator van deze Green Deal waar ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid haar handtekening onder zette: “Duurzaamheid vraagt om de inzet van iedereen. Dit begint met zinnig en zuinig omgaan met energie, water, voedsel en ook medicijnen. We willen de verspilling samen tegengaan. Dat is goed voor onze aarde en voor de kosten in de zorg. Geweldig om te zien dat er zoveel verschillende partijen meedoen.”

De ambitie van de ondertekenaars van de Green Deal is dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de andere zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Daarnaast spreken zij af om de bereikte resultaten inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door toe te werken naar een betrouwbaar integraal duurzaamheidkeurmerk.

ConsumerView en The Foodprofessor zijn actief in de verduurzaming en innovatie van de zorg op het gebied van eten en drinken. Zij versterken elkaar door strategie, analyse en praktijkervaring aan elkaar te koppelen.

Vanuit het doorbraakproject ‘Samen de spil in voedselverspilling’, werkt ConsumerView samen met de 8 UMC’s aan dit thema. De resultaten laten zien dat er voor de zorgsector heel veel kansen liggen.

The Food Waste Scan, een instrument van The Foodprofessor, geeft inzicht op welke locaties en op welke momenten in het proces verspilling ontstaat. De consultants van The Food Professor hebben ruime ervaring in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zij weten hiermee precies waar snel resultaat te behalen is.

Samen kunnen ConsumerView en The Foodprofessor ziekenhuizen en instellingen helpen. Door besparing op verspilling te investeren in voeding & gezondheid, verbetering van kwaliteit en nieuwe voedingsconcepten zetten we stappen op weg naar duurzame zorg.

bron: ConsumerView


Powered by JS Network Solutions