Publicatie: Food Hospitality

24 april 2015

Cordaans nieuwe voorspeller van voedselverspilling

Cordaan is een van de drie instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. De zorginstelling won de prijs tijdens Zorgtotaal.
Cordaan gaat de Food & Waste Scan inzetten op haar locatie Berkstede in Diemen. De tool, die laat zien op welke momenten in het voedingsproces voedselverspilling ontstaat, speelt een ondersteunende rol in het project ‘Van voedselverspilling naar een mooie maaltijd’. Hiermee wil de zorginstelling de voedselverspilling terugdringen naar een voor iedereen acceptabel niveau. Om dit te bereiken wordt er binnen een jaar een nieuw, duurzaam voedingsconcept geïntroduceerd.

Ondersteuning
Naast de tool krijgt Cordaan ook een jaar lang professionele ondersteuning van The Food Professor, de ontwikkelaar van de scan. De ondersteuning bestaat uit een nulmeting, het vaststellen van de belangrijkste oorzaken van voedselverspilling en implementeren van oplossingen.
Om de voedselverspilling binnen Cordaan terug te dringen, werkt de Food Professor samen met Chefs Culinar, totaalleverancier van food-, non-food- en versproducten voor horeca, zorg en catering. 

Bron: Food Hospitality

Meer in deze categorie: « Publicatie: No Waste network

Powered by JS Network Solutions