Publicatie: No Waste network

24 april 2015

Cordaan als eerste van start met Food & Waste Scan

22-04-2015 | Zorginstelling Cordaan gaat als eerste gebruik maken van de Food & Waste Scan. De tool moet Cordaan tot 30 procent aan voedingskosten besparen door verspilling tegen te gaan.

Zorginstelling Cordaan gaat de Food & Waste Scan vanaf 8 juni gebruiken in de vestiging in Berkstede, Diemen. De Scan biedt bedrijven inzicht in de onderliggende oorzaken van voedselverspilling. Het systeem volgt gerechten van productie tot afruimen en analyseert op welke momenten verspilling plaatsvindt. Dit maakt het gemakkelijker de oorzaken gericht aan te pakken.

Na een succesvol pilotproject in 2014 is Cordaan de eerste instelling die met de Food & Waste Scan aan de slag gaat. De zorginstelling won een jaar lang gratis gebruik van de Food & Waste Scan op de Zorgtotaalbeurs. Naast lagere voedselkosten, resulteert minder verspilling ook in lagere afvalverwerkingskosten.

Duurzaam imago
De Scan is ontwikkeld door adviesbureau The FoodProfessor. Volgens de ontwikkelaars heeft de Scan niet alleen financiële voordelen voor de gebruikers. Het gebruik van de tool zou het duurzame imago van instellingen kunnen verbeteren en het bewustzijn van zorgprofessionals vergroten.

Cordaan heeft vestigingen in Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Huizen, Maartensdijk en Nieuw Vennep. Andere organisaties kunnen tegen betaling van jaarlijkse licentiekosten gebruik maken van de Scan. De FoodProfessor verwacht dat bedrijven de kosten binnen één tot drie maanden terugverdienen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl


Powered by JS Network Solutions