The Food Professor trots op ondertekening Green Deal Zorg

28 oktober 2015

Dinsdag 27 oktober heeft The Food Professor in de Hermitage te Amsterdam een handtekening gezet onder de Green Deal Nederland op weg naar duurzame zorg. We zijn er trots op dat we zijn gevraagd ons bij dit initiatief aan te sluiten. Doel van de Green Deal is, de bedrijfsvoering van zorgaanbieders met bewezen technieken te verduurzamen. Wij dragen hieraan bij door hen te helpen minder voedsel te verspillen.

In de Green Deal werken zorgaanbieders samen met de overheid en bedrijven aan concrete verduurzaming. Dit doen zij onder andere door hun kennis over succesvolle werkwijzen te delen. Onze Food Scan & Waste Tool is hier een voorbeeld van. Met deze door ons ontwikkelde tool kunnen zorginstellingen de derving van voedsel drastisch verminderen. Door het voedingsproces beter te organiseren, verdwijnt er minder bruikbaar voedsel de afvalcontainer in. Hierdoor kunnen instellingen tot wel 30% op hun voedingsbudget besparen. Daardoor ontstaat er ruimte om de kwaliteit van geserveerde maaltijden te verbeteren. Met onze aanpak zijn we uniek in Nederland.

Bewustwording
Onze ervaring is dat zorginstellingen zich niet goed realiseren hoeveel voedsel er onnodig wordt verspilt. De Food & Waste Scan zorgt allereerst voor bewustwording: op welke plekken en momenten in het proces wordt voedsel verspild en hoe groot is die verspilling? Op basis van deze analyse ontwikkelen we een strategie en een verbeterplan om knelpunten succesvol aan te pakken. We reiken oplossingen aan die precies aansluiten op de bedrijfsvoering. Inmiddels gebruiken meerdere zorginstellingen de Food & Waste Scan als tool om te besparen op voedselverspilling. Zij worden daarbij getraind en gecoacht door The Food Professor.

Voedselverspilling speerpunt
De Green Deal wordt aangeboden door de ministeries EZ, VWS, BZK en IenM. Hiermee willen zij duurzame initiatieven in de zorgsector stimuleren. Besparen op voedselverspilling is hierbij een van de speerpunten. De Europese Commissie wil namelijk dat de lidstaten de voedselverspilling tussen 2015 en 2017 met 30% reduceren. Gezien onze expertise op dit gebied zijn wij gevraagd ons bij de Green Deal aan te sluiten. 

Meer informatie:
The FoodProfessor
Adrie Jongenelen
tel. 016 - 876 40 04
info@thefoodprofessor.nl
The Foodprofessor ondersteunt en begeleidt ziekenhuizen en zorginstellingen op het gebied van eten en drinken. 


Powered by JS Network Solutions