Zorginstelling Cordaan 1e gebruiker

17 april 2015

The Food & Waste scan


Scan brengt oorzaken én oplossingen voedselverspilling in organisaties in kaart

Cordaan gaat als eerste werken met de Food & Waste Scan

Zorginstelling Cordaan is een van de instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. Locatiemanager Rob Ebbeling van Cordaan nam de Food & Waste Scan op 14 april 2015 officieel in ontvangst.

Zorginstelling Cordaan Cordaan is een van de 3 gelukkige instellingen die tijdens de beurs Zorgtotaal de Food & Waste Scan won. De zorginstelling gaat de Food & Waste Scan inzetten op haar locatie Berkstede in Diemen. De tool dient als ondersteuning in het project Van voedselverspilling naar een mooie maaltijd. Hiermee wil de zorginstelling de voedselverspilling terugdringen naar een voor iedereen acceptabel niveau. Hiervoor wordt binnen een jaar een nieuw, duurzaam voedingsconcept geïntroduceerd.

Helder inzicht
De Food & Waste Scan is een initiatief van The FoodProfessor. Deze geavanceerde tool biedt organisaties volledig inzicht in hun voedingslogistiek. Zo biedt de scan heldere stuurinformatie: op welke locaties en op welke momenten in het proces ontstaat waste? Daarnaast brengt de Food & Waste Scan haalbare, snel te realiseren oplossingen voor knelpunten in kaart. Met deze oplossingen kunnen organisaties:

  • hun voedingsorganisatie beter organiseren
  • tot wel 30% op uw voedingsbudget besparen
  • de kwaliteit van de geserveerde maaltijden verbeteren.

Start op 8 juni
Op 8 juni 2015 neemt Cordaan de Food & Waste Scan officieel in gebruik. Dan start ook de begeleiding door The FoodProfessor: van nulmeting en het vaststellen van de belangrijkste oorzaken van voedselverspilling tot het implementeren van oplossingen.

Meer weten over de Food & Waste Scan?
Wilt u ook weten wat de Food & Waste Scan voor uw organisatie kan betekenen? Bel dan gerust (0168– 764004) of stuur een mailtje naar info@thefoodprofessor.nl Dan maken we snel een afspraak voor een oriënterend gesprek.

The FoodProfessor,
Adrie Jongenelen


Powered by JS Network Solutions